Ter inlichting:

Op deze pagina trachten we zoveel mogelijk interessante Nederlandstalige linken te plaatsen die allen met Linux te maken hebben.
Zoals steeds verwachten we medewerking van onze bezoekers in de vorm van het doorgeven van linken die ons aanbelangen.

Daar veel van onze leden toch graag zouden zien dat ook Engelstalige linken worden vernoemd komen na de Nederlandstalige ook een aantal Engelstalige.

Nederlandstalige web sites:

De linuxsite voor windowsgebruikers:  website van Rudy lid van onze mailinglist. Welbekend voor zijn uitstekend advies.

De web site van de Computerclub Lint: Geleid door ons lid Hugo die tevens Mentor is van de mailinglist Homepage van Seniorennet.be. Je vindt hier een zeer interessante handleiding over de programma's Gimp en KdenLive.

Nederlandse Linux Gebruikers Groep: De activiteiten van deze vereniging zijn gericht op het delen van kennis, informatie en ervaringen. Dit doen ze onder andere door middel van mailinglijsten, het organiseren van landelijke bijeenkomsten en samenwerkingen met andere open source groepen. (tip ice)

PCLinuxOS: De officiële Nederlandse website van PCLinuxOS, een verrassend eenvoudig Linux besturingssysteem voor de PC. Er is een Forum en Chat ruimte aanwezig.

Linux Cursus: Hier kan je een Linux Cursus downloaden in het Nederlands.

SNT Cursussen Linux: Cursus wordt niet meer gegeven maar je kan wel contact opnemen via de website of onze Mentor Wamukota.

Fedora.nl: De website van de Nederlandstalige Fedora-gebruikersgemeenschap. Forum is aanwezig.

Puppy Linux: Puppy Linux en onder andere Windows OSsen, gezien door en met studie ervaringen van "Menno S. Ter Haseborg". Voor gevorderde met linux een prachtig zij het verouderd naslagwerk.

Linux voor beginners: Door Jan Gnodde (fel verouderd maar nog steeds interessant).

Nederlands Computerwoordenboek: Op zoek naar de betekenis van een computerwoord of afkorting van een computerwoord? Dan moet je hier zijn.

Belgisch Nederlandstalige officiële Ubuntu web site: Met een agenda, support punten, ondersteuning, forum, chat en wiki pagina. (tip ice)

Ubuntu website: Een website geschreven door Geert Bachot. Aan de hand van verschillende filmpjes wordt geprobeert mensen te overtuigen of inspireren om over te stappen van Windows naar linux. Geert heeft op zijn webstek ook een link naar onze site geplaats. Daarvoor onze dank.

Een wegwijzer voor Ubuntu liefhebbers: Een schat aan linken is hier te vinden voor Ubuntu gebruikers met vragen. Ook onze Linux afdeling van Seniorennet.be wordt vermeld, wat we in dank aanvaarden.

Linux Box NL: Linux artikelen, Linux reviews en Linux how to's.

Computerclub Niel: Een tip van ons lid Werkbeest. De club is gevestigd te Niel en organiseerd elke 4de zaterdag van de maand een bijeenkomst van de werkgroep Linux (Ubuntu en afgeleiden). De workshop gaat door van 9 tot 16:oo uur.

Win2Lin of van Windows naar Linux: Artikelen, video's, links en informatie over werken met Linux.

Wikipedia pagina over DistroWatch. een tip van ons lid ice

Gebruikershandleiding voor Linux: De commando's en shell script programmering komt aan bod. Het laatste deel behandelt UML in het kort. Gemaakt door Leo Rutten. (tip ice)

Gratis cursus Gimp: Leer professioneel foto's bewerken met onze erkende cursus van 5 wkn. (tip ice)

Forum voor Gimp gebruikers: Voor en door Gimp gebruikers. (tip ice)

Wikipedia pagina voor LibreOffice: Hier vindt je uitleg over het volledig gamma LibreOffice pakket. (tip ice)

Een extra partitie plaatsen op windows: Een must om te lezen indien je een dual boot wil plaatsen van Linux naast Windows. (tip Rudy)

Ubuntu 14.04 na installatie verder aankleden: Onze Mentor Wamukota blijft ook niet bij de pakken zitten en een bezoekje aan zijn blog is een leerrijk tijdverdrijf.

Engelstalig web sites

DistroWatch: Laatste nieuws en updates over Linux Distributies (tip van ice).

Linuxbsdos: Vergelijkbaar met distrowatch (tip ice).

The PCLinuxOS Magazine: Alle Magazines zijn hier te downloaden teruggaand tot 2006 (tip ice).

The LinuxFormat Magazine: Alle Magazines zijn hier te downloaden teruggaand tot mei 2005.

Interactieve Tijdlijn van de Geschiedenis van Linux: Interessante website met informatie over netbooks, Laptops, video's en uiteraard een (niet volledige) tijdlijn.

Terug naar het menu