Shotcut
Video Editor

Hier moeten we wel waarschuwen dat Shotcut (nog) niet klaar is voor de laatste Ubuntu xenual en afgeleiden (zoals Mint). Onderstaand filmpje is gemaakt met LinuxMint 17.3 Cinnamon en geeft bepaalde mogelijkheden (bij lange na niet allen) zoals filmpjes aan elkaar verbinden, transitions plaatsen, muziek bijvoegen enz.

Het eerste filmpje geeft de rondgang van Venus en de Aarde rond de Zon, Het lijkt wel een dansje waarbij de retrograde Venus een mooie bloem tekend in de vorm van een pentagram (een filmpje gehaald op FaceBook). Vervolgens krijg je een filmpje waarbij je via SimplScreenRecorder een deel van je scherm kan opnemen, dat deel volg dan de bewegingen van je cursor. In dit filmpje krijg je ook de uitleg voor hoe je de locatie van de cursor kan bepalen door een flikkering weer te geven via een klik op je Ctrl toets.
Het derde filmpje geeft een overzicht van de mogelijkheden van ffMultiConverter. Er zijn op het net behoorlijk wat handleidingen te vinden van Shotcut via youtube of via de officiƫle website van Shotcut (Engels).

Een voorbeeld gemaakt met Shotcut